Daging Kambing Panggang(BBQ)
Cara Cuci Daging Kambing :
- Gaul daging kambing dengan gula.
- Basuh daging kambing dengan tepung gandum.
- Gaul daging kambing dengan gula tu untuk cepatkan keluarkan darah dari daging
- kambing tersebut. Biarkan10 minit atau seberapa lama anda suka. Jangan la sampai
- berjam-jam pula, bila nak perap kalau macam tu.
- Selesai dengan gaul dengan gula, basuh daging kambing dengan tepung gandum. Untuk menambahkan bau hamis.

Bahan untuk Rempah Perap Daging Kambing Bakar BBQ :
- Lada Hitam (segengam)
- Bawang Putih (1 labu)
- Sos Cili
- Sos tiram
- Minyak
Cara sediakan Rempah Perap Daging Kambing Bakar BBQ :
- Ketuk bawang putih.
- Panaskan kuali. Tumis bawang putih.
- Bila dah naik bau, masukkan lada hitam.
- Biarkan sejuk. Tumbuk lada hitam dan bawang putih sehingga lumat.
- Dalam mangkuk lain, campurkan sos cili dan sos tiram
Cara perap daging kambing :
- Gaul daging kambing dengan lada hitam dan bawang putih yang dah ditumbuk lumat sehingga sebati.
- Then, gaul dengan sos cili dan sos tiram
- Perap sekurang-kurangnya 30 minit. Lagi lama lagi sedap.
- Mudah kan? Siap dah daging kambing diperap untuk acara BBQ. Nak grill pun boleh.
Ulasan
Catat Ulasan